<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/87b5544a5204.css" type="text/css" media="screen, projection">

ChristChurch Presbyterian

Viernes 11 Septiembre 2015
Soho and Monolith porcelain tiles installed on a ventilated facade for the renovation of a church in an urban area in the hearth of Atlanta - US.

ChristChurch Presbyterian

The new home of ChristChurch Presbyterian Atlanta is at a prominent corner on Peachtree Street, the main north-south thoroughfare through the city.

The front side of the site is narrow but the south side has a long exposure onto main road, because the neighboring building is set back. These features, together with the opportunity to create a public open space at the corner, provided a way to give this
relatively small building a big presence.

The congregation asked to create a modern church for them with an urban character, which is welcoming and approachable to the diverse community that they serve. In response ventilated facades have been designed with a bold pattern of light and dark elements that enliven the long side and wrap around the entrance courtyard and a pavilion on the street front that houses offices and a ground level cafe.

These facades are clad in 2’x4’Marazzi porcelain tile (Monolithfor the lighter field tile and Soho for the dark grey accent tile).

Marazzi was also used to tie the exterior and interiors together: the flooring of the 925-person sanctuary is 2’x2’ grey
Marazzi Soho tile, laid in an ashlar pattern.

The design aims of the project included sustainable features such as: the recycling of a 1960s office building for about half the floor area of the project, which comprised the classrooms energy efficient building systems and lighting low flow plumbing fixtures locally sourced sustainable finishes exterior sun-shading and electrochromatic glass in the sanctuary stormwater retention and bio-swales bicycle racks.

También podría estar interesado en ...